Посета српској културној башти

Добротом господина Алекс Маческог и његових сарадник, Српска културна башта у Кливленду не само да је позната у Охају и Америци него и широм света.

Готово да сви гости Кливленда посете ово за нас Србе значајно место. Тако је било и у понедељак, 08.априла 2019.године, када су на позив господина Маческог, као доброг домаћина, ово значајно место посетили  свештеници Верске службе Војске Србије-мајор Слађан Влајић и капетан Александар Затезало, војни свештеник НГ Охаја-потпуковник Џејмс Сејзмор те  пуковник Саша Милутиновић и заставник Горан Јокановић , Градоначелница Ђурђина Вело и неколико чланова НГ Охаја. Гостима су се на позив домаћина придружили и јеромонах Максим и монахиња Анастасија. 

Господин Мачески након исцрпног излагања о овом месту, његовој улози и значају за Кливленд, приредио је вечеру за своје госте, где је настављен  разговор и размењени утисци о боравку гостију у Охају последњих дана. Највећи утисак је био свакако сусрет са Епископом Иринејем на Светој Литургији у Кливленду.

Сви присутни изразили су своје задовољство поводом посете овом месту са обећањем да ће и убудуће посећивати Кливленд, Српску културну башту али и своје утиске проносити по отаџбини и свуда у свету.

 

Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009