Javascript Menu by Deluxe-Menu.com

У уторак 21. новембра 2017.год. Сабор светог Архангела Михаила и осталих Небеских Сила бестелесних,литургијски је прослављен у храму Св.Саве(на Западном Волингс путу у Бродвју Хајтсу). 

Архијерејску Литургију служио је Епископ источно-амерички Господин г.Иринеј уз саслужење високопречасногпротојереја Мијољуба Матића,пречасног Протонамесника Драгана Гороњића (Архијерејског намесникакливлендског) и високопречасног протођакона Љубише Митровића. После прочитаних јеванђелских одељака,Епископ Иринеј се обратио присутном народу надахнутом беседом о непрестаном присуству бестелесних сила,значају Архангела Михаила и пожелео свим присутним срећан и Богом благословен празник, а славарима срећну славу.

Након одслужене Архијерејске Литургије присутнима се обратио протојереј Миjољуб Матић који је поздравио Епископа Иринеја и захвалио му се на благослову и молитвама које упутио Господу за све присутне као и за савнаш православни род српски.

Епископ Иринеј је након тога још једном показао своју љубав према верноме народу када је благословио и уз помоћ свештеника преломио велики број славских колача са окупљеним славарима.

Share This:< PreviousNext >
You might also like:
  Powered by Orthodox Web Solutions

Home | Back | Print | Side