ДЕЧИЈА ШКОЛА И ВЕРОНАУКА ЗА ОДРАСЛЕ У ШАРЛОТУ

Милошћу Божијом, благословом и љубављу Његовог Преосвештенства Г. Иринеја, од септембра месеца ове године, на парохији Светог Симеона Мироточивог у Шарлоту, започеле су са радом дечија школица и школа Веронауке за одрасле. 

 
Благодарећи Господу, захваљујући великом интересовању наших парохијана, како оних најмлађих тако и оних мало старијих, родила се идеја о започињању овако једног подухвата.
 
Наши најмлађи своје знање и духовно искуство стицаће пре свега кроз учешће на Светој Литургији, да би се затим прикључили школским часовима а и спортским активностима, у оквиру Школе фудбала у нашој парохији. Наши одрасли парохијани, сваког четвртка у вечерњим часовима, имаће прилику детаљније да се упознају са нашом православном вером кроз наставу Веронауке.
 
Изузетно нас радује чињеница, да наш народ, иако миљама удаљен од своје матице, и даље негује љубав и показује бригу за своје нараштаје, за њихову будућност и важност одрастања у православној вери, као и за очувањем нашег језика и традиције. 
 
Кроз учење, игру и дружење, циљ нам је да се сви заједно зближимо, сложимо и саберемо под окриље Патрона наше парохије, Светог Симеона Мироточивог а све у што већу Славу Божију. 
 
Нека би дао Господ, да наш подухват истрајно одржимо, кроз много надолазећих година, а нашем Г. Иринеју, милошћу Божијом  Српском Православном Епископу Источноамеричком, на многаја љета! Амин. 
 
Јереј С. Видаковић

Photo Gallery

(11 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009