СЛАВА КОЛО СРПСКИХ СЕСТАРА СВЕТА ПЕТКА - НОРТ ПОРТ

У недељу 24 октобра 2021. године, у цркви Светог Саве у Норт Порту, Коло српских сестара је прославило своју заштитницу Св Петку. 

 

У навечерје прославе Свете Петке, у суботу 23. октобра 2021. године, служен је парастос за све преминуле сестре, које су својим рукама, трпљењем, великим радом, у највећој мери и допринели подизању и одржању наше прелепе цркве. 

 

Свету Литургију је служио пречасни презвитер Александар Ђорђевић. Хор "Хероина Милунка Савић" предвођен Анастасијом Ђурђевић и верни народ, отпојавао је литургијске химне.

 

Презвитер Александар се у литургијској речи осврнуо на недавну прославу Покрова Пресвете Богородице и мајке над мајкама. Подсетивши да је Пресвета Богородица била узор Светој Петки. Св Петка је уз Пресвету Богородицу узор нашим бакама и мајкама које су одржале нашу цркву и веру кроз векове до дана данашњег. А и овде, у Америци, далеко од родне груде наше мајке и баке, наше сестре одржавају цркву и веру и негују нашу традицију и културу.

По заамовној молитви, освећени су жито и колач. Домаћини овогодишње сестринске славе биле су Жарка и Радица Николић које су биле одличне у припреми и организацији славе.

 

Након Свете Литургије у предивно украшеној сали наставили смо славље уз укусну трпезу и забавни програм.

 

Слава Господу и посредништву наше молитвенице пред Господом Свете Петке, на овом предивном дану који смо имали у нашој малој парохији!


Photo Gallery

(11 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009