СЛАВА КОЛО СРПСКИХ СЕСТАРА СВЕТА ПЕТКА - СТ. ПИТЕРСБУРГ

У недељу 24. oктобра Коло српских сестра је свечано и радосно прославило своју молитвену заштитницу Св. Петку - Параскеву. 

 

Светој литургији је присуствовао велики број верника а посебну пажњу су привукла деце обучена у народне ношње која су се тог дана причестила.

 

Прославу су увеличале чланице Кола сестара из парохије Св. Ђорђа заједно са протиницом Маријом Стојановић. 

 

По завршетку свете литургије славска знамења и трпезу је благословио пречасни протонамесник Милош Ждралић. Овогодишња домаћица - кума славе, сестра Споменка Недић предале је славску част куми за идућу годину сестри Сандри Баралић.

 

Присутни парoхијани и гости су наставили са прославом уз пригодно послужење које су припремиле чланице КСС. По завршетку ручка преласни презвитер Драган се захвали протонамеснику Милошу и његовим чланицама КСС што су увеличали славља. У свом обраћању презвитер Драган је честитао славу преседници КСС Анђелки Радовановић и домаћици славе  Споменки Недић. 

 

Како то обично бива у парохији Св. Саве, младићи и девојке и мала деца фолклорног ансамбла Српски Бисер улепшао је својом игром и песмом овај свечани дан.

 

Живели на многа лета!


Photo Gallery

(12 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009