ПОСЕТА ЕПИСКОПА ИРИНЕЈА ПОРТЛАНДСКОЈ ПАРОХИЈИ

У недељу, 12. септембра, 2021. године, на празник  Сабора српских Светитеља, Његово Преосвештенство Епископ источноамерички Иринеј посетио је портландску парохију у Мејну.

 

Сабор српских Светитеља је слава портландске парохије. На Архијерејској Литургији Преосвећеном Епископу саслуживао је парох портландски протојереј-ставрофор Иван Марјановић.

 

За певницом је одговарала певница портландске парохије.  По прочитаном Јеванђељу, о бремену богатства, Преосвећени је одржао поучну и дивну беседу указавши да богатство као богатство није грех већ начин на који ће се богатство трошити може да буде грех или врлина. Узимајући за пример краља Милутина као имућнога владара који је за 40 година своје владавине направио и обновио 40 цркава.

 

Посета парохијана у цркви је била више него добра. Са обзиром да смо у времену COVID-19 скоро сви парохијани су служби присуствовали носећи маске. Деца која су била у цркви посебно су се обрадовала молебану за почетак Нове школске године и резању Славског колача. Ове године домаћин, кум, Славе је била Црквено-школска општина а за следећу годину се сама пријавила Марта Симић (мала ћерка Јелене и Миљана Симића из Јужног Портланда). Коло српских сестара је припремило трпезу љубави за све присутне у црквеној сали.

 

Био је ово један леп празнични дан за ову парохију. Добивши Архијерејски благослов захвалисмо се Епископу на посети, пожелесмо му срећан повратак у Њујорк уз речи; „Дођите нам опет , дођите кад год можете а обавезно догодине на ову Славу.“ И, обећа нам! 

 

Парох портландски,

Протојереј-ставрофор Иван Марјановић


Photo Gallery

(26 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009