ТРАГИЧНО НАСТРАДАЛА МАТИ ВАРВАРА

У тешкој саобраћајној несрећи која се догодила 06. августа 2021. године око 22:00 часа, у Бијељини, трагично су страдале монахиња Варвара (из манастира Нова Марча) и њена мајка по телу, Нада.

Ова тужна вест, изненадила је и растужила све оне који су познавали мати Варвару.

Њен живот огледао се у монашком подвигу, посту, молитви, послушању, јакој вери и љубави. Мати Варвара целог свог живота трудила се да Богу служи, служећи другима.


Посебно је била изражена њена љубав према Мајци Божијој, којој се свим срцем и својим племенитим бићем обраћала и молила, те стога верујемо да је управо Бог њену душу призвао на празник Успења Свете Ане, мајке Пресвете Богородице.

Врата њеног срца су свима била искрено отворена, као и врата манастира где је мати Варвара служила Богу.

О њеном животу најбоље сведоче речи нашег Духовног оца и Епископа Иринеја, који је чувши за њену смрт, пре сваке друге речи узвикнуо: “Анђео! Беше прави анђео!”

Нажалост, у овом страшном догађају, страдала је и њена мајка Нада, која је последњих година живот провела заједно са њом, молећи се и подвизавајући у манастиру.

Божије допуштење бива увек такво да нама људима често није најбоље јасно али као православни хришћани знамо да је оно непогрешиво и спасоносно. Бог зна зашто!

Овим путем Епархија источноамеричка и Епископ Иринеј изражавају искрено саучешће породици блажене успомене мати Варваре и њене мајке Наде, са молитвеном жељом да им Господ подари утехе и наде на Вечни Живот!

 

Такође, Епископ Иринеј благодари свом брату Епископу Фотију и епархији зворничко- тузланској, за сав труд и благослове око опела и погреба мати Варваре и њене мајке Наде, које су заједно сахрањене на градском гробљу у Бијељини, 10. августа 2021. године. Епархију источноамеричку заступао је чтец Небојша Варагић, администратор друштвено-информативних мрежа. 


Позивамо све наше вернике да у својим срцима чувају успомену на мати Варвару и њену мајку, држећи их у својим срдачним молитвама пред Победиоцем смрти!

Вечан им спомен!
Царство Небеско!

Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009