"НАША ЦРКВА УВЕК БИЛА МЕСТО ОКУПЉАЊА": АМБАСАДА СРБИЈЕ У САД НА ФЕСТИВАЛУ СРПСКЕ ХРАНЕ И КУЛТУРЕ

 

Амбасада Србије у САД учествовала је данас на Фестивалу српске хране и културе - СрбФесту, који се традиционално одржава у Вашингтону уз благослов епископа источноамеричког Иринеја, а то је била и прилика да се представе српски производи, народне рукотворине, традиционални предмети и украси, као и материјал Туристичке организације Србије.

 

Организатор Фестивала, српска Цркве Светог Луке у Вашингтону заједно је са парохијанима и Србима који живе у Вашингтону, Мериленду и Вирџинији припремила и посебан културно-уметнички програм, саопштено је из амбасаде Србије у САД.

 

Амбасадор Марко Ђурић оценио је да манифестација вишегодишњим трајањем значајно доприноси очувању српске културе и традиције.

 

- Посебно ме радује чињеница да, из године у годину, овај Фестивал бележи све више посетилаца, како припадника српске заједнице, тако и Американаца и других странаца.

 

- То говори у прилог чињеници да је наша црква одувек место заједништва, окупљања и сарадње наших људи који живе и бораве у иностранству - додао је Ђурић.

 

Извор: www.blic.rs

Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009