НОВОГОДИШЊЕ И БОЖИЋНЕ ПРАЗНИКЕ УЛЕПШАЋЕ ДЕЧЈЕ РАДИОНИЦЕ

 

Александар Жигић је у разговору са др Јованом Аничићем из Источноамеричке епархије Српске православне цркве сазнао да ће 2. и 3. јануара бити организован вебинар, уз благослов епископа Источноамеричке епархије, Иринеја Добријевића.

 

Др Аничић каже да ће се потрудити да учесницима улепшају новогодишње и божићне дане.

 

"Имаћемо у вебинару различите радионице на српском и енглеском језику, и то 2. и 3. јануара, са гостима из Србије, између осталих и илустраторима, али и са овдашњим снагама које ће такође учествовати на радионицама. Дакле, 2. и 3. јануара сва деца су добродошла, без обзира где живе и била би нам велика радост да можемо да их све угостимо и да буду део нашег пројекта."

 

Шта ће се све дешавати на радионицама?

 

"Имаћемо две радионице са илустраторима, Сара Илић која је између осталог илустратор из Београда. Она ће радити на припремању једне божићне честитке са децом. Осим ње, наш гост из Панчева ће бити карикатуриста Никола Драгаш. Он ће на неки начи дочарати празнике - Детинце, Божић и Богојављење, спојиће их овом приликом.

Имаћемо и један интересантан кулинарски вебинар, о томе како се припрема чесница, и који ће водити Милица Аничић.


Имаћемо две хорске радионице. Једна је за децу са попадијом Данијелом Бараћ из Пенсилваније и друга у којој ће ђакон Милан Дамњановић водити хорску радионицу за одрасле. У суботу увече читаћемо приче за лаку ноћ за млађу децу. Ја ћу прочитати једну причу за децу на енглеском и српском језику", каже др Аничић.

 

Извор: www.rts.rs

Share This:< PreviousNext >

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009