ПРОСЛАВА ПАРОХИЈСКЕ СЛАВЕ СВЕТОГ КРАЉА МИЛУТИНА У ЏEКСОНВИЛУ

Његово Преосвештенство Епископ источноамерички г. Иринеј је у недељу, 15. новембра 2020. године посјетио парохију Светог Краља Милутина у Џексонвилу и том приликом служио Свету Архијерејску Литургију уз саслужење протонамјесника Станислава Крављаче, пароха џексонвилског.

 

Парохија Светог Краља Милутина ове године прославља и 20 година од оснивања. У току своје бесједе епископ Г. Иринеј проповједао је о животу и раду Светог Краља Милутина нагласивши колико храмова и манастира је овај светитељ изградио и обновио за вријеме своје владавине.

Овом приликом епископ је дао свој очински благослов да у скорије вријеме почнемо са градњом храма посвећеног Светом Краљу Милутину. Након Свете Архијерејске Литургије и ломљења славског колача, у сали цркве је уприличен славски ручак припремљен од стране кумова славе Спасоја и Славице Ћајић и Кола Српских Сестара.

Окупљени парохијани изразили су велику захвалност за труд, жртву а надaсве благослов којег нас је Његово Преосвештенство Г.Иринеј удостојио и поред епидемиолошке ситуације која влада у цијелом свијету. 

 

 

фото галерија

(13 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009