Храмовна слава Свети Димитрије у Акрону

Благословом Преосвећеног оца и Епископа Иринеја, источноамеричког, и ове године је свечано прослављена храмовна слава у Акрону - Свети великомученик Димитрије солунски.


Свету Литургију, у присуству великог броја верног народа, служио је протонамесник Драган Гороњић, парох у Акрону.
На прозбе, одговарао је храмовни хор као и  дивна дечица својим анђелским гласовима.
Отац Драган, након прочитаног Јеванђеља, обратио се верном народу, веома поучном беседом, говорећи о празнику којег ова дивна заједница прославља, као своју славу, али исто тако и тумачећи прочитано Зачало.
По заамовној молитви, благословени су и овећени славски дарови, које су овом приликом припремили овогодишњи кумови славе господа Слободан и Слађана Маринковић.
Благослов, да кумови идуће године буду, припао је Виолети и Александру Величковић.

Након отпуста и благослова, сви присутни су прешли у црквену салу, где је припремљен славски ручак, у току којег се отац Драган обратио свима присутнима и захвалио на доласку, а посебно кумовима који су, уз помоћ кола српских сестара, припремили целокупни ручак, као свој лични дар.
Треба напоменути, да је све обележено у складу са епидемиолошком ситуацијом и препорукама од стране институција државе Охајо.

На крају треба рећи да се целокупна заједница окупљена око овог дивног храма, унапред радује следећој храмовној слави, када ће, ако Бог да, са њима радост и благослове донети и Владика Иринеј.

 

Срећна и благословена Крсна слава!

Фото галерија

(20 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009