Нови иконостас у Орланду - најава освећења

У четвртак, 1. октобра, у новоизграђеном храму Свете Петке, постављене су нове иконе. Иконостас, који је изузетно лијепо дуборезан, од стране Госп. Мирослава Петровића из Шарлота, украсиле су предивне иконе, рад иконописца Госп. Дарија Станимировића из Требиња.

 

На иконостасу је постављено девет икона. Осим престоних икона Господа, Пресвете Богородице, Светог Јована и Свете Петке, осликане су и иконе Свете Тројице, Архангела Михаила и Светог Стефана, те композиција Благовијести на Царским дверима. Овим се полако радови на велелепном храму приводе крају. Заиста је величанствен осјећај када се из дана у дан, храм све више украшава новим детаљима.

У крипти храма, ускоро ће се завршити и простор намијењен најмлађима, тако да очекујемо и почетак црквене школе, која је, на жалост, прекинута у марту. Практичан, нови простор ће бити више него добар за нове полазнике, као и за планирану библиотеку и салу за предавања и мање скупове. Простор који је годинама кориштен као богослужбено мјесто, ће се поново претворити у мјесто окупљања приликом прослава и других већих догађаја.

Крајем мјесеца, или тачније 25. октобра, прославићемо своју храмовну славу, Свету Параскеву – Петку. Ако Бог да, Светом Архијерејском литургијом ће началствовати Његово Преосвештенство Владика Иринеј, и том приликом ће освештати нови иконостас и иконе.

Даће Бог да прославимо славу онако како и доликује нашој заштитници, у радости, здрављу, весељу и љубави.

Фото галерија

(12 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009