ЧЕСТИТКА ЕПИСКОПА ИСТОЧНОАМЕРИЧКОГ ИРИНЕЈА ЕПИСКОПСКОМ САВЕТУ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ У ЦРНОЈ ГОРИ

У недељу, 30. августа 2020. године у вечерњим часовима, Епископ источноамерички Г. Иринеј, међу првима упутио је Епископском савету Српске Православне Цркве у Црној Гори братске поздраве и искрене честитке на коначној победи истине и правде и рађању слободе у тој јуначкој земљи.

 

Између осталог, Владика је рекао: „Са неизмерном захвалношћу Богу и великом радошћу у срцу, упућујемо Вам свесрдне поздраве из богомчуване Епархије источноамеричке наше најсветије Српске Православне Цркве! У име свог свештенства, монаштва и верног народа поверене Нам и свете Епархије, честитамо Вам на великој победи истине и правде на данашњим парламентарним изборима у Црној Гори.

Вести о резултатима избора донеле су Нам неизмерну радост, јер протеклих месеци са Вама смо састрадавали и усрдно се молили Богу да непамћено страдање и прогон наше Свете Цркве и нашег народа што пре прође. Бог, молитвама и заступништвом Св. Василија Острошког, Св. Петра Цетињског, Св. Стефана Пиперског, Св. Петра Ловћенског Тајновидца, Св. Мардарија Либертивилско-Корнетског и осталих светих, услишио је молитве нашег васколиког рода и послао Вам је избављење данас.

 

Најискреније делећи са Вама ову узвишену радост и освит новог, духовно светлијег дана будућности Црне Горе, молимо се Богу да он буде испуњен миром, правдом, поштовањем историјских тековина вашег славног и јуначког отачаства, као и људских и верских слобода, односно достојанства племенитог народа Црне Горе.”

 

Током протеклих месеци, Владика Иринеј се свесрдно заузимао пред америчким властима и дипломатским кором у Америци за престанак прогона Српске Православне Цркве и нашег народа у Црној Гори. Поред личног залагања, његовим трудом и настојањем уприличен је низ састанака представника Митрополије црногорско-приморске са представницима америчких власти. 

 


Из канцеларијe Епископа источноамеричког

Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009