Празник Успења Мајке Божије у Елизабету

На празник Успења Пресвете Богородице- Велику Госпојину, Епископ Иринеј источноамерички началствовао је Светом Литургијом у храму Светог Велиомученика Георгија у Елизабету, Њу Џерзи. 

 

Саслуживали су протојереј-ставрофор Зоран Радовић, старешина храма Светог Великомученика Георгија, протојереј Алекса Мићић и протођакони Милош Ждралић и Јован Аничић.

За време беседе Владика Иринеј подсетио је да је наше сабирање на овај празник успомена не само њене смрти већ и њеног Васкрсења. Истакавши дубину празника Успења, Епископ Иринеј је напоменуо да се у српском народу овај празник назива и друго Васкрсење. 

Владика Иринеј је такође подсетио на историјски догађај Успења, напоменувши улогу Пресвете Богородице у животу Цркве, која је и на Васељенском сабору у Ефесу истакла њену љубав, званично прихватајући име Богородица као израз најдубљег поштовања њеног удела у историји спасења. 

Данашње свето сабрање је улепшала чињеница да се верни народ обе елизабетске парохије сабрао на једно место и заједнички литургијски прославио празник Успења Пресвете Богородице. 

На крају Свете Литургије владика Иринеј је пререзао славски колач проти Зорану Радовићу и његовој цењеној породици, пожелевши да Пресвета Богородица буде непрестана заштитница њиховог дома, парохијске им заједнице, као и епархијском Савезу Кола Српских Сестара.

Фото галерија

(10 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009