Владика Иринеј: „Вером и поверењем ка богопознању!”

У Недељу 10. по Духовима, 16. августа 2020. године, у грчком православном храму Светог Елефтерија у Њујорку, светом архијерејском Литургијом началствовао је Његово Преосвештенство Епископ источноамерички г. Иринеј, уз саслужење протојереја-ставрофора Живојина Јаковљевића и протођаконâ Милоша Ждралића и Јована Аничића, као и молитвено учешће верног народа српске заједнице у Њујорку.

У беседи после Јеванђеља, владика Иринеј је, служећи се примером светогорског монаштва, истакао значај поверења, умерености и радости. Он је додао да ће нас ,,искључиво по мери и начину нашег умереног и непрекидног радовања” народи препознати као Хришћане. ,,Без поверења једних порема другима нема вере, а без вере нема богопознања” –  додао је владика закључивши: „Крст, вертикална веза са Богом и хоризонтална раван заједнице са човеком, јесте начин нашег Хришћанског постојања.”

По свршетку Свете Литургије, владика је благословио прегалаштво архитекте Дона Живковића и похвалио његов изванредан неимарски подухват у обнови Саборног храма у Њујорку.

Фото галерија

(11 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009