Хуманост на делу: Добра дела су видна и не могу се сакрити
Из своје превелике очинске љубави и бриге за поверено му стадо, Преосвећени Епископ Иринеј, претходних недеља посебну пажњу посветио је манастиру Светога Марка, конкретније оцу Леонтију, игуману манастира. Наиме, архимандрит о. Леонтије, након недавне повреде ноге и операције, вратио се на кућни опоравак у свој дом - манастир Св. Марка.

 

Све би било другачије и теже, да и у овом тешком времену нема добрих људи. Да су добри и честити људи свуда око нас показује пример свештеника о. Драгана Гороњића, Кливлендског намесника, те чланица Кола српских сестара из парохије Св. Великомученика Димитрија из Акрона и свих добронамерних људи који су се потрудили да оцу Леонтију, повратак кући учине дражим и лепшим.
 
Вредно спремање куће, генерално чишћење храма и просторија за боравак игумана манастира, непрестане посете и подршка обиљежили су све ове недеље искрене љубави и хуманости на делу.

Поред наведених, потребно је нагласити и труд оца Нектарија (Тешановића) из Лорејна, који редовно богослужи у манастиру, причешћује оца Леонтија и истински се брине о њему.

Такође, свештеници Кливлендског намесништва заслужују да им се искаже благодарност за указану бригу и поштовање према драгом нам оцу Игуману.

Све се дешавало под окриљем и благословом Епископа Иринеја, који својим будним оком брине о сваком моменту живота наше Епархије, односно њених клирика и верног народа.

Овим путем благодаримо свима који се труде да испуне заповест Светога Писма, да посетимо болесне, и учинимо добро свима којима је потребно међу нама, те тиме потврдимо да све што чинимо другоме, чинимо самоме Господу.

Архимандриту оцу Леонтију желимо што бржи опоравак како би наставио да верно и одано служи Господу, на Славу а Цркви својој на корист.

Фото галерија

(6 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009