Епископ Иринеј богослужио у Јангстауну

Његово Преосвештенство, Епископ источноамерички Господин Иринеј, у склопу своје канонске посете граду Јангстауну, данас у недељу отаца, односно на празник Светог Наума Охридског, 05.јануара 2020.године, служио је Свету Архијерејску Литургију у првом храму- Пресвете Тројице у овом граду.

Епископу Иринеју саслуживали су протонамесник Бошко Стојановић и протођакон др Јован Аничић.

На молитвене прозбе, одговарао је хор овог храма.

Након прочитаног Јеванђеља, Епископ Иринеј је беседио о значају данашњег дана у животу Православне Цркве, као и о предстојећим празницима Христовог рођења.

Дивни обичаји наше Свете Цркве, ни овдје нису заобиђени, па су тако, дечица везала свог Духовног оца- Епископа Иринеја, који их је даривао пригодним поклонима. Исто то присутна дечица су урадили и са својим драгим свештеником, који је отац и пастир овог храма и заједнице при храму.

Заиста, ми смо благословени дивним обичајима који нас чине посебним у свету Православља. Везивање, које вршимо почев од празника детињаца, па материца и закључно на оце, симболизују чврсту везу у породици, која је најстабилнији стуб друштва.

По подељеном благослову за све присутне припремљена је трпеза љубави.

Цела заједница града Јангстауна била је благословена и почашћена у данима припреме за велики празник Христовог Рођења, јер их је својом посетом удостојио Архипастир наше диацезе, доносећи свима благослов Божића, односно благослове мира и љубави, као главне врлине назначене у дивним песмама овог празника.

Јеромонах Максим (Илић)

Фото галерија

(18 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:

Serbian Orthodox Diocese of Eastern America
65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804