Зимски дечији камп

Благословом Преосвећеног Владике Иринеја почео је са радом тродневни “Зимски Дечији Камп”.

 

Домаћини кампа су парохије Св. Ђорђа у Клирвотеру и Св. Саве у Сент Питерсбургу на Флориди.

 

Регистрација и дочек деце је почела 25. децембра у 6:00 часова у парохији Св. Ђорђа, после чега је служено вечерње богослужење и послужена вечера за све присутне. Овогодишњи камп је окупио око 160 деце и око 50 родитеља из сентпитерсбуршког намесништва.

Ово је јако важан и радостан догађај за нашу децу и њихове родитеље. Благословом Владике Иринеја програм кампа предводио је ђакон Јован Аничић референт одељења за образовање при нашој Епархији источноамеричкој.

У раду са децом су укључени свештеници и родитељи из нашег намесништва.

 

У четвртак 26. децембра деца су провела дан у парохији Св. Саве у Сент Питерсбургу. Ово је био изузетно леп и незабораван дан за нашу парохију, деца су уживала у лепези различитих активности које су биле приређене од стране нашег ђакона Јована. Малишани до узраста 10 година су у поподневним сатима испловили са гусарским бродом у Мексички залив, док су старија деца била у великом парку недалеко од Тампе.

 

Користимо ову прилику да се захвалимо свим нашим драгим родитељима из обе наше парохије који су припремали храну и служили дечицу, и тиме показали да смо дивни домаћини. Ако Бог да очекујемо диван дан и сутра у парохији Св. Ђорђа.

 

У суботу 28. децембра биће служена Св. Литургија са почетком у 10:00 часова, и у њој ће узети активно учешће сви кампери са својим родитељима.

 

Срећни и Богом благословени наступајући празници!

 

МИР БОЖЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ!

ВАИСТИНУ СЕ РОДИ!

 

Фото галерија:

https://www.stsavafl.org/public/ss/gallery.php?ssid=251&s=1#(mb-grid_251|popup)=/images/SLIKE-2019/December-/Kamp/0041C401-9E6F-46D6-AD3D-17651C8340C2.jpeg;

 

 

Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009