Јеромонах Максим одржао предавање у Ротердаму

На позив пароха ротердамског, јереја Бориса Топића, те по благослову Епископа западноевропског Г. Луке и источноамеричког Г. Иринеја, клирик наше епархије, јеромонах Максим Илић, посетио је Ротердам у периоду од 7. до 10.децембра текуће године.

 

У недељу, 8.децембра текуће године,  отац Максим је у присуству преко 200 верника, началствовао Светом Литургијом, уз саслужење протојереја ставрофора Воје Билбије и јереја Бориса Топића, те парохијског ђакона и више ипођакона. На прозбе одговарао је парохијски хор.

 

По Јеванђелском зачалу, богонадахнутом беседом, верном народу се обратио прота Војо.

Преко 100 верника приступило је Светом Причешћу.

 

Након отпуста, отац Борис је представио оца Максима верном народу ове парохије као и гостима верницима , иначе пријатељима оца Максима који су возили преко 200 километара да би чули Реч Божију и постали учесници Велике и Неописиве Тајне те чули предавање оца Максима, који је тим поводом и посетио Ротердам.

 

По подељеној нафори одржано је предавање. Отац Максим је у свом предавању истакао смисао Заједнице у Цркви, што је и била тема предавања.

Он је такође говорио о изазовима савременог друштва, чијим злим намерама нажалост ни Црква није заобиђена, а што је посебно истакнуто у овогодишњој поуци Епископа Иринеја, на коју се предавач осврнуо са много пажње.

 

Након предавања свештеници ротердамске парохије су се захвалили предавачу на посети, одржаном предавању, те упутили позив да чим пре поново посети ову заједницу.

 

Добри домаћини су свом госту показали сам град Ротердам, као и околне градове, лепо уређене Холандије.

 

 

Фото галерија

(9 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009