Javascript Menu by Deluxe-Menu.com

У недељу 24. новембра, по празнику Сабора светог архангела Михаила, свечано је прослављена слава фолклорног ансамбла ,,Српски бисер” у храму Светог Саве у Сент Петерсбургу.

 

Дводневна прослава је започета уочи празника вечерњим богослужењем којим је началствовао парох храма јереј Драган Жарић, а у пратњи певнице коју је предводио гост Срђан Максимовић, докторанд при Фордам универзитету у Њујорку.

 

Прослава празника настављена је следећег дана евхаристијским сабрањем верног народа на светој Литургији. Литургијом је началствовао старешина храмајереј Драган Жарић уз пратњу парохијског хора.

По примању Светих Дарова, верном народу се обратио о. Драган са кратком поруком да никад не забораве да је Света Евхаристија срце Свете Литургије.

 

Након Свете Литургије, протојереј-сатврофор Василије Томић је уз присуство овогодишњих кумова Гаврила и Јована Жарића и чланова асамбла,,Српски Бисер” благословио славска знамења и трпезу љубави спремљену верном народу у спомен Светог Архангела Михаила.

 

На самом крају свечаност је украшена осмесима и наступом фолклорног ансамбла ,,Српски Бисери” уприличеним посебно за ову прилику.

 

Сретен Станојевић

 

Молимо Вас кликните на следећи линк да бисте видели више фотографија:

https://stsavafl.org/public/ss/gallery.php?ssid=246&s=1#(mb-grid_246|popup)=/images/SLIKE-2019/November-/Slava-Folklora/IMG_2004.jpeg;

 

Хвала на Вашој пажњи!

Share This:< PreviousNext >
You might also like:
  Powered by Orthodox Web Solutions

Home | Back | Print | Side