Слава КСС у Ст. Питерсбургу

Слава је прослављена нешто раније јер је благословом Преосвећеног Владике Иринеја одлучено да верници Цркве светог Саве, са својим свештеником, о. Драганом Жарићем, походе своје пријатеље у Орланду који на сами дан Свете Петке прослављају своју храмовну славу, када ће се извршити Мало Освећење новог храма.


У недељу, 20. октобра под сводове светосавске цркве у Сент Питерсбургу стекле су се две радости. Надлежни парох, о. Драган Жарић, након веома изазовних дана октобарских, вратио се у своју црквену заједницу и предводио молитвеним литургијским сабрањем.


У обраћању, након свете Литургије, исказао је своју истинску синовску оданост Преосвећеном Владики Иринеју и топло му заблагодарио на очинској бризи и истинској подршци, исказаној на више начина. Та подршка пуно му је значила јер га је снажила у уверењу да није остављен и да своје недаће не проживљава сам.


Топлим речима о. Драган се захвалио својим оданим парохијанима који су га снажили и материјално помагали да одговори изазовима у којима се нашао. Иза свих збивања заувек му остаје охрабрење у сазнању да је, за релативно кратко време откако је светосавској парохији у Сент Питерсбургу ипак оставио значајан траг у душама повереног му стада.


Јереју Драгану у литургијском слављу придружили су се протојереји: Милоје Раичевић и Василије Томић.


Проповедао је прота Василије и кратким цртама поделио своје мисли са вернима на тему апостолског и јеванђељског читања. Честитајући сестрама славу, истакао је мисао Премудрог Соломона који вели да се кућа и имање наслеђује од отаца, а добра жена је дар од Господа.


Након свете Литургије, у сали Црквене општине, пререзан је славски колач и од сестара послужен, с љубављу сестринском, приређен славски ручак.


Овогодишње куме славе, сестре: Милена Савић и Оливера Вишић, предале су славску част куми за идућу годину сестри Нади Мићевић.


Томи приликом уручени су дарови најзаслужнијим сестрама.


О. Драган се у својим невољама снажио иконопишући лик Пресвете Богородице. Ту лепу икону, великог формата, поклонио је својој црквеној заједници.


Свечаном скупу обратила се протиница Марија Стојановић и материнским речима позвала млађе парохијанке да се придруже сестрама и наставе ову часну жртвену традицију.


Прота Милоје Раичевић одржао је надахнуто слово подршке оцу Драгану и његовим добрим парохијанима.


Како то обично бива, младићи и девојке и мала деца фолклорног ансамбла Српски Бисер освежили су и орадостили својом игром и песмом овај свечани дан.

Фото галерија

(7 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009