Монахиња Анастасија посетила светиње Европе

По благослову Епископа Иринеја, а на позив јеромонаха Максима, сестра Анастасија посетила је светиње Европе у периоду од 16.септембра до 07.октобра 2019.године

 

На аеродрому у Београду сестру Анастасију 07.септембра дочекали су отац Максим и мати Варвара, који су истог дана сестри Анастасији показали храмове у Модричи, где је јереј Горан Пањков, старешина храма, приредио ручак за госте.

 

У току три седмице посете Европи сестра Анастасија обишла је следеће манастире: Осовицу, Липље, Ступље, Озрен, Дугу Њиву, Свете Петке у Бијељини, Лелић, Ћелије, Жичу и друге,  те храмове у Цириху, Македонији, Ваљеву, Прњавору и друге.

 

Посебно је било дирљиво видети монахињу америчког порекла како емотивно прилази и целива мошти Светога Владике Николаја жичког и охридског.

 

На позив Епископа Марка из Охридске Архиепископије сестра Анастасија била је и његов гост, заједно са оцима Петром и Максимом те мати Варваром. У Штипу је Владика Марко показао својим гостима богослужбено место, упознао их са стањем наше Цркве у Македонији те приредио вечеру.

 

Велику радост сестри Анастасији приредио је и протојереј ставрофор др Мирослав Симијоновић, који јој је показао лепоте Швајцарске а изнад свега испунио њену велику животну жељу да посети Хајди село, о којем је она још као дете много читала.

 

Мати Варвара, досадашња настојатељица манастира Детлак а однедавно и клирик наше Епархије, показала је своју неограничену сестринску љубав и гостољубље према сестри Анастасији.

 

Где год је сестра Анастасија била у току овог пута, оставила је значајне утиске на Србе, због свог порекла, избора животног пута али и због њеног јако доброг српског језика који је научила у Србији у манастиру Благовештење.

 

Сестра Анастасија се вратила у Америку након велике прославе Српске Православне Цркве у Жичи, 08.октобра, захваљујући се нашем Епископу Иринеју на благословима да посети све ове светиње, молећи се да га Господ награди свим својим добрима.

 

 

Фото галерија

(20 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009