Девет година служења Богу и народу

Празник Светих мученица Вере, Наде и Љубави и мајке им Софије, данас 30.септембра 2019.године свечано је прослављен у храму Успења Пресвете Богородице у Модричи.

 

Духовник манастира Нова Марча, јеромонах Максим (Илић) , клирик Епархије источноамеричке, који тренутно богослужи у нашем храму, по благослову Епископа зворничко тузланског Г.Фотија и благословом Епископа Иринеја источноамеричког, прославио је данас девет година свог презвитерског служења У Цркви Божијој.

 

Тим поводом у нашем храму служена је Света Литургија којом је началствовао јеромонах Максим уз саслужење јереја Горана Пањкова и Синише Лазића.

За пјевницом су одговарали чланови црквеног хора.

 

Након отпуста, отац Горан честитао је оцу Максиму деветогодишњу службу презвитерског служења у Цркви Божијој.

 

По подељеном благослову, отац Максим припремио је послужење за све присутне.

 

Такође, оцу Максиму на данашњем дану честитао је и Епископ зворничко тузлански Господин Фотије, који је служио помен парастос покојном Председнику Републике Српске г.Милану Јелићу ( стрицу оца Максима) а током ручка који је за ову прилику припремљен у парохијском дому у Модричи.

Епископ Фотије пожелео је оцу Максиму благословен и плодотворан мисионарски рад у нашој Цркви у Америци, поручујући своје братске поздраве Епископу Иринеју.

 

Јереј Горан Пањков,

старешина храма Успења Пресвете Богородице у Модричи

Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009