Храм Светог Димитрија у Акрону

Да су добра дела видна и не могу се сакрити, потврђује чињеница непрестане обнове и уређења у и око храма Светог Димитрија у Акрону.

 

Благословом Епископа Иринеја и трудом надлежног свештеника протонамесника Драгана Гороњића, парохија акронска односно поменути храм место је непрестане духовне и грађевинске обнове.

Без паузе ради се на детаљном уређењу храма, црквене сале, недељне школе и порте храма.

Такође , важно је помена да се гради споменик свим пострадалим из рода српског чија се гробна места не знају као и онима за које нема ко да се помоли.
У ових неколико фотографија које прилажемо слика говори више од речи.


Молимо се Господу да оцу Драгану и његовим парохијанима Господ и даље снагу даје како би све што раде чинили у Славу Божију и корист наше Српске Цркве.

 

Јеромонах Максим (Илић)

 

With the blessing of His Grace Bishop Irinej and the efforts of our talented parish priest, Fr. Dragan Goronjić, the parish of Akron, St. Demetrius Serbian Orthodox Church, is a place of constant spiritual and building renewal.

Without a break, there is a detailed renewal of the church, church hall, Sunday school and the haven of the church.

Also, it is important to mention that a monument is being erected to all Serbian victims whose names are not known and to those for whom no one can pray.

In these few photos attached, the pictures say more than words.

We pray to the Lord that Father Dragan and his parishioners continue to be empowered by the Lord to do everything they do in the Glory of God and the benefit of our Serbian Church.

 

Hieromonk Maksim (Ilic)

 

Translated by : Michael Pancoe

Храм некада

(5 images)


Тренутни радови

(50 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009