Темељи српске културе и заветна историја Срба

Поводом 800 Аутокефалности Српске Православне Цркве, по благослову епископа Иринеја источноамеричког, уважени и веома цењени професори Београдског Универзитета др Мило Ломпар, др Милош Ковић и директор издавачке куће Catena Mundi, Бранимир Нешић, гостују у источноамеричкој епархији.

 

Они затим настављају своју турнеју по Северној Америци и Канади, држећи предавања по црквеним општинама на тему: Темељи Српске Културе и Заветна Историја Срба.


Одмах по доласку са аеродрома српска заједница града Њујорка имала је прилику да их слуша у грчкој цркви Св. Елефтерија.

Након благослова програма, госте је поздравила и присутнима се обратила Јованка Малковић.

Гости су се представили и говорили о истраживањима и проучавању аутентичне, заветне српске историје и културе која је до сада често била обликована разним примесама других идеологија и политика. Након предавања присутни су могли да постављају питања, на која су гости радо и садржајно одговарали.
Поред садржајног предавања присутни су могли да купе књиге, које је издала кућа Catena Mundi, а из  којих се могу више информисати о научном раду и истраживању ових еминентних професора.


Захваљујемо се организаторима овог дивног програма као и богослову Драгану Арсићу, који координира цео програм и путује са гостима по местима где се држе предавања.

Фото галерија

(5 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009