Једина српска Црква у југоисточној Флориди – Св.Симеон Мироточиви

Парохија Цркве Св.Симеон у Мајамију, је једина српска Црква у југоисточној Флориди и покрива територију од Port St.Lucie до Key West.

 

Сви они који живе на тој територији и осећају се православним Србима или желе да припадају нашој парохији, су парохијани Цркве Св.Симеон. 

Све оно што једној православној души треба, могу потражити и наћи у својој парохијској Цркви.

Службе Божије се одржавају сваке Недеље и Празника у 10 сати пре подне. 

Током постова су и вечерње службе уочи Недеље или Празника.

У току године, пред Божић или у току Великог (Васкршњег) Поста су и додатне, посебне службе чије се дан и време посебно најављују. 

Православна душа којој треба разговор, савет или било која врста духовне помоћи, може да се обрати свом свештенику, оцу Милану, у било које време (у зависности од хитности).

При Цркви активно ради Недељна Школа за децу од 3 до 14 година старости (тренутно је уписано око 60 деце) у којој уче српски језик, веронауку, и српску историју са географијом.

Фолклорна група “Балкан”, састављена од српске и румунске деце и омладине, активно вежба и приказује програм код обе Цркве и саставни су део наших двеју Парохија.

Сваке Недеље, одмах после Свете Литургије, наставља се заједничарење у сали где се послужује Агапе (трпеза љубави) са домаћом српском храном.

 

Извор:   Miami Гласник

 

 

Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009