СЛАВА ЦРКВЕ ВАЗНЕСЕЊА ГОСПОДЊЕГ У ЕЛИЗАБЕТУ, ЊУ ЏЕРЗИ

У недељу 09. јуна 2019. године, парохијска слава и прослава Спасовдана свечано је прослављена светом архијерејском Литургијом којом је началствовао Епископ источно-амерички Г. Иринеј.

 

Саслуживали су: протојереј-ставрофор Зоран Радовић, парох цркве Св. Георгија у Елизабету и протојереј Владислав Радујковић, парохијски свештеник, уз протођаконе Милоша Ждралића и Јована Аничића. На Литургији је свечано одговарао парохијски хор, којем су се, као драги гости, прикључили многи чланови хора њујоршког Саборног храма.

Након прочитаног Јеванђеља, Владика Иринеј беседио је о значају Вазнесења и величини овог догађаја, као „круне нашег спасења“, као заокруженог дела свеукупног домостроја Богочовјека и Спаса нашега Исуса Христа и као „обећања с неба“ о силаску Духа Светога. Честитајући празник „најљубљенијима у Христу“, Епископ Иринеј пожелио је још много оваквих окупљања и литургијских славља „у сваком добром расположењу“. 

У току свете Литургије преломљен је Славски Колач са кумовима овогодишње Славе, г. Живком Стијовићем и његовом породицом, док се за Кума следеће Славе пријавио његов зет, г. Ненад Дробњак са супругом. Верни народ једнодушно је одговарао на прозбе током освећења Славског Колача. 

Након свете Литургије Епископ Иринеј обишао је обновљене просторије нашег парохијског центра и уверио се у добре радове, који су последњих месеци извршени на обнови унутрашњости цркве, а нарочито Олтара, али и припрате и канцеларијског простора. Поред кречења цркве и припрате, нових тепиха и обновљених дрвених подова и степеница, у најсветији део храма унесени су бројни нови богослужбени предмети, као и дио инвентара, који су или недостајали или зубом времена били оштећени. Захвалност свим донаторима изражена је јавним додељивањем захвалница, које је Епископ лично уручио и свакоме понаособ се захвалио и уделио свој благослов.

Разговарало се и о наставку радова и новим пројектима који нашу парохију очекују овог лета и до краја године, за шта је Архијереј дао свој благослов и упутства. Уз Божију помоћ и заштиту, наша парохијска црква би ускоро требала да добије свој пуни сјај, који јој, као молитвеном саборишту наше Светосавске Цркве и припада.

Како то и приличи оваквим свечаностима, након Свете Литургије послужен је свечани славски ручак, на који се одазвао велики број званица из околних парохија, а који су припремиле и послужиле вредне руке сестара нашег Кола Српских Сестара.

Нека би Вазнесени Господ и Спас наш Исус Христос благословио ову нашу парохијску заједницу, односно обе елизабетске сестринске заједнице, које једнодушно стоје у Христу, да се и даље обнављају, расту и развијају, онако како им је њихов Епископ и пожелио, поздрављајући се са свима срдачно и настављајући даље своје активности у целој Епархији.

photo gallery

(15 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009