Припадници Верске службе Војске Србије у Акрону

 8.априла 2019. године, Храм Светог Великомученика Димитрија у Акрону почаствован је посетом гостију из Србије. Храм су посетили свештенослужитељи при Верској служби у Војсци Републике Србије- мајор Слађан Влајић и капетан Александар Затезало. Старешина храма и архијерејски намесник кливлендски, отац Драган, гостима је најпре показао храм, црквене канцеларије и учионице недељне школе а затим се уз послужење задржао у дужем разговору. Била је ово јединствена прилика Храма у Акрону да угости војне свештенике из Србије.

Отац Драган је гостима пожелео добродошлицу у Америку и позвао их да увек када им то прилике и обавезе допуштају посете наше храмове и народ у овој благословеној земљи.

 

Следећег дана, 09.априла 2019.године, гости из Србије и Охаја при војној служби, посетили су манастир Нову Марчу, где је духовник манастира приредио аудиенцију за високе госте. По доласку у манастир, најпре посећен је манастирски храм, а затим трудом сестре Анастасије припремљен је посни манастирски ручак. 

Отац Максим, пренио је гостима благослове и речи добродошлице Епископа Иринеја, свештеноархимандрита манастира а затим показао  пројекат будућег изгледа манастирског комплекса, где су гости исказали своје одушевљење. 

Сем манастирских житеља госте су дочекали архијерејски намесник кливлендски, протонамесник Драган Гороњић и јеромонах Нектарије (Тешановић). 

Након ручка, отац Максим позвао је госте у обилазак околине Ричфилда а затим трудом и добротом протинице Загорке Соколовић и њене породице, у дому блажене успомене протојереја Василија Соколовића, припремљено је послужење где су гости на дар добили иконе Светог Будимира Новомученика Дабробосанског и сарајевског. 

Уздамо се у Божију помоћ са надом да ћемо увек и свима бити добри домаћини и градити пријатељске односе са свим људима добре воље.

 

Јеромонах Максим 

 

 

фото галерија

(5 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009