Javascript Menu by Deluxe-Menu.com

" Нека се данас цео свет радује, јер је теби архангел радост саопштио, благословена, света и Пречиста Мати Христа Бога."

 

У времену непрестане журбе, у коме живимо, често не стигнемо, нити се од брига сетимо, да мало застанемо, искористимо неки повод да окупимо своје ближње и да се радујемо што смо заједно. Управо су зато молитвена окупљања у Цркви постале праве мале оазе радости и утехе, места пуноће сусрета човека са Богом и са својим ближњима, првенствено кроз Свету Литургију. Тако с правом можемо рећи да је свако ко је учествовао у прослави празника Благовести у нашој парохији имао прилику да осети ту радост заједнице и Архангелове благовести у којој учествују хришћани већ више од две хиљаде година.

Празник је отпочео дивним литургијским сабрањем које је предводио отац Драган Жарић. Литургију су својим велелепним појањем украсили чланови хора при нашем храму. Радост сабрања су увеличали драги наши Светосавци са севера који зиму проводе у топлој Флориди.

После Св. Литургије, сви присутни су наставили заједничарење за трпезом љубави коју су спремили  благочестиви парохијани.

Молитвено призивамо заступништво Пресвете Богородице на све оне који се трудом, подршком и молитвом из недеље у недељу уграђују у живот наше парохије.

фото галерија

(8 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:
  Powered by Orthodox Web Solutions

Home | Back | Print | Side