Литургијско сабрање у Лорејну

Бденијем уочи празника и Светом Литургијом на сам празник у Недељу Крстопоклону, парохија Лорејн молитвено је окупила своје, иако бројчано мало али духовно ревносно и послушно стадо. 

У суботу вече, 30.марта 2019. године, јеромонах Нектарије, надлежни парох служио је васкрсно бденије у току којег је изнесен Часни и Животворни Крст, на поклоњење свим присутнима, који редовно долазе сваке суботе на богослужење. У Недељу, 31.марта т.г. , отац Нектарије служио  је Свету Литургију у току које су се верни причестили и тако сјединили са Господом којег ревносно и одано исповедају. Такође, служашчи је растумачио прочитано Јеванђелско зачало, док су на прозбе одговарали сви верни заједно сведочећи тиме пуноћу парохијске заједнице.

Предивно украшени Крст , који су верни целивали и коме су се поклонили, дао је обавезу свима да непрестано ходе за Господом, носе свој животни Крст који са Господом постаје много лакши али и изнад свега славе неописиву победу Живота над смрћу- Свето и Славно Христово Васкрсење.

фото галерија

(8 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009