Ново издање књиге ”Владалац и народ”

Недавно је изашло из штампе девето издање Центра за истраживање православног монархизма, књига Епископа жичког Саве (Бараћа) Дечанца (1831-†1913): Владалац и народ: крунисање и миропомазање владаоца, дужности његове и народне. Колико је нама познато, ово је први пут да се појавило ново издање ове књиге још од 1897. године Господње, када је први пут објављена, па ово издање сматрамо вредним доприносом нашој савременој богословској, монархистичкој и националној мисли. Као и сви досадашњи наслови Центра за истраживање православног монархизма и овај је изашао са благословом Његовог Преосвештенства г. Иринеја (Добријевића), Епископа источноамеричког, у својству духовног покровитеља Центра.

Уреднички савет издања чине протонамесник мр Немања С. Мрђеновић, јереј Бошко Р. Маринков и ђакон Хаџи Ненад М. Јовановић, док се захтевног задатка лектуре и коректуре прихватила гђица Ивана Јовановић, а осмишљавање графичке опреме издања г. Срећко М. Никитовић.

Свеобухватно теолошко, антрополошко и историографско дело епископа Саве Дечанца (Бараћ) један је од најзначајнијих наслова у историји православног монархизма. Камен темељац политичке теологије у српском богословљу. Незаобилазна повезница између Светог Филарета Московског и Светог Николаја Охридског и Жичког, двојице савременика са почетка и краја његовог живота. Обнова крштене монархије у Србији незамислива је без дела Владалац и народ. Иначе, нова књига се појавила у серији Капитална издања, у оквиру које су се раније појавиле и књиге Ивана Лукјановича Солоњевича: Народна монархија (2014.) и протонамесника мр Немање С. Мрђеновића: Збориште (2017). Поред поменуте серије, Центар је објавио и наслове у следећим серијама:

Органска мисао:

- др Христо Јанарас – Црква у посткомунистичкој Европи (2014.)
- Свети Филарет Московски – Православна монархиja (2015.)
- Свети Свештеномученик Јован Восторгов – Шта је монархија (2016.)

Словесни слаткопој:

- јереј Бошко Р. Маринков – Заточене земље слободан грумен (2005.)
- протонамесник Немања С. Мрђеновић – Конзервативна (р)евoлуција (2007.)
- јереј Бошко Р. Маринков – Србикон (2011.)

* * *

Књига ”Владалац и народ” доступна је у Књижари Епархије источноамеричке.

Све информације у вези са продајом можете добити на:

bookstore@easterndiocese.org

914-633-9000

Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009