ПРЕОБРАЖЕЊЕ У КОЛУМБУСУ

У недељу, 19 августа 2018, црква Св. Стефана Дечанског у Колумбусу торжествено je прославила празник Преображења Господа нашега Исуса Христа. На овај свети и велики празник, храм Господњи је био испуњен благочестивим народом који се, у славу божију и на спасење душа својих окупио у великом броју.

Како то освештана црквена традиција и народни обичаји налажу на овај свети празник - грожђе и друго воће доноси се у храм Господњи као уздарје и принос у знак захвалности Богу за сва добра којима нас изобилно дарује. У току свете Литургије благочестиви народ приступио је Светој Чаши, а после свете Службе окрепио се приносима грожђа и другог воћа које је за ову прилику припремила протиница Дејана Кисин.

Након свете Литургије, већи број парохијана предвођених оцем Исаком, организовано се упутио у Синсинати како би пружили подршку нашем прослављеном тенисеру Новаку Ђоковићу. Значај Новака Ђоковића за наш народ је неизмерљив из више разлога. Поред његовог  значаја као изузетног спортисте, он је уједно и најбољи амбасадор Србије у свету.

У току финалног меча Новака Ћоковића против Роџера Федерера, парохијани из Колумбуса са трибина стадиона у Синсинатију дали су велику подршку нашем Нолету. Након Новакове изузетне победе, свој победнички рекет је одмах након завршеног меча поклонио Свети Јовановићу - једном од парохијана Цркве Св. Стефана Дечанског.

Photo Gallery

(5 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009