Javascript Menu by Deluxe-Menu.com

У недељу, 19. августа 2018. године, торжествено, како и доликује, празник Преображења Господњег прослављен је у манастиру Нова Марча.

Свету Архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство, Епископ источноамерички Господин Иринеј уз саслужење јеромонаха Максима (Илића) и протођакона Милоша Ждралића.

У присуству великог броја верних, на прозбе су срчано и из свег гласа, одговарали хорови Његош, Косово и манастирски хор.

Након прочитаног Јеванђеља, Епископ се обратио празничном омилијом говорећи о томе да су у празник Преображења уткани сви други Господњи празници. У данашњем Таворском догађају видимо све друге догађаје из Христовог живота: његово рођење, крштење, распеће и на концу - најславније Васкрсење, које се управо огледа у светлости Преображења.

Епископ је подсетио да је храм - Црква Божија, праслика Царства Божијег које симболички посматрамо  кроз прозоре лађе која на Литургији управо плови према истом.

По заамовној молитви освештана је првина грожђа и другог воћа.

После Службе, управа манастира заједно са верним народом, припремила је богату трпезу љубави за све поклонике манастира.

Photo Gallery

(6 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:
  Powered by Orthodox Web Solutions

Home | Back | Print | Side