ПЕДЕСЕТНИЦА У НОРТ ПОРТУ

После прославе најрадоснијег празника Христовог Васкрсења, прославили смо Христово Вазнесење и Педесетницу у нашој Светосавкосј парохији у Н. Порту, и она се непрестано понавља, Педесетница, када опет и опет служимо Свету Литургију.

Литургијама присуствује велики број верног народа и прилази Светој Чаши причешћујући се Телом и Крвљу Господњом. То је уистину смисао и разлог доласка у Цркву, да се сјединимо са Васкрлим Господом, тј да испунимо Његове речи и Благослов: „Ја сам хљеб живи који сиђе са неба; ако ко једе од овога хљеба живјеће вавијек; и хљеб који ћу Ја дати Тијело је Моје, које ћу дати за живот свијета… Заиста, заиста вам кажем: ако не једете Тијела Сина Човјечјега и не пијете Крви Његове, немате живота у себи. Који једе Моје Тијело и пије Моју Крв у Мени пребива и Ја у њему. Као што ме посла живи Отац, и ја живим Оца ради; и који једе Мене, он ће живјети Мене ради… који једе хљеб овај живјеће вавијек (Јн. 6,51,53,56-58).

Стога је за нашу парохију веома важно да је Његово Преосвештенство Епископ Источноaмерички Господин Иринеј, пре нешто више од годину дана, поставио јереја Александра (Сашу) Ђурђевића за пароха Цркве Светог Саве у Норт Порту.

И, како су празници облагодаћени и радосни, донели су додатну радост нашој парохији! Оцу Саши се придружила његова породица из Србије. Његова супруга Славица и ћерке Анастасија и Савина дошле су из Ваљева. Коначно, породица оца Саше је на окупу, после нешто више од годину дана. Сада, наша Литургија је торжественија јер и њих три учествују у Литургијском пјеснопенију. Анастасија(11) је певала око пет година у, једном од најбољих дечијих хорова у Србији, дечијем црквеном хору ‘’Хаџи Рувим’’ при Цркви Покрова Пресвете Богородице у Ваљеву. Савина (9) је балерина, око пет година се бави класичним балетом, такође је певала у поменутом хору. Презвитера Славица је мастер-специјалиста за дносе с јавношћу, бавила се хорским певањем.

И тако , из радости у радост, из празника у празник, из недеље у недељу, Светосавска парохија проводи своје летње дане, ове 2018 године у Норт Порту на Флориди.

Међутим, оно што је нашим парохијанима императив, јесте дан када ће моћи да уђе у Цркву и , да у новој и прелепој грађевини, Литургију служи. У том циљу црквена порта се урђује, имаћемо диван прилаз цркви. Имамо још две испекције, за струју и против пожарни систем, ако Бог да , ближи нам се и тај, сигурно најрадоснији, дан и празник када ћемо ући у Цркву.

За све поменуто, велику благодарност и захвалност дугујемо верном народу, који несебично даје прилоге и помаже у свим пословима око цркве! Највише Његовом Преосвештенству Епископу Источноaмеричком Иринеју, који се труди и брине за нашу парохију и моли се за нас!

Богу хвала и слава! Амин!

Photo Gallery

(44 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009