Васкршњи понедељак 2018 у Акрону
Благословом Његовог Преосвештенства нашег епископа и оца Г. Иринеја, на Васкршњи понедељак, 9-ог Априла, при храму Св. Димитрија у Акрону, служена је Св. Литургија у присуству више свештеника и вјерника из свих крајева Кливлендског намјесништва.
 
Божанственом Литургијом је началствовао новодошли јеромонах о. Максим (Илић) - диховник манастира Нова Марча уз саслуживање протојереја о. Милана Пајића из сестринске парохије Св. Арх. Михајла и јерејa Синише Хрвачевића из храма Св. Вел. Муч. Георгија у Лорејну.
 
Служба је протекла у неисказаној Васкршњој радости како и доликује у ове свјетле дане када се кличе свуда по свјету, Христос Воскресе. 
 
По прочитаном Јеванђељу, присутнима се обратио јеромонах о. Максим, одушевљен својом новом пастирском путу на америчком комтиненту, благодарећи Господу и захваљујући вољеном епископу и оцу Г. Иринеју.
 
По примљеном благослову и нафори, домаћин и намјесник кливлендски, о. Драган Гороњић, поздравио је братију и присутне уз речи хвале и позвао на богато припремљену  Васкршњу трпезу љубави у свечаној сали.
 
Међутим, после угодног ручка наставило се са братским дружењем и спортским активностима. Свештеници и парохијани су после ручка узели учешћа у игрању фудбала гдје им се придружио протојереј о. Драгослав Косић из Кливленда.
 
Заиста диван дан проведен у молитви и братском дружењу како и доликује православним вјерницима и њиховим пастирима.
 
Христос Воскресе !
Ваистину Воскресе !
 
Техт: протонамесник Синиша Хрвачевић

Photo Gallery

(10 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009