ЧУДОТВОРНА КУРСКА ИКОНА У КОЛУМБУСУ

У суботу 14 априла 2018 године, црква Св. Стефана Дечанског у Колумбусу (Охајо), је имала изузетну част, несвакидашњу привилегију а надасве благослов да под своје сводове прими чудотворну Курску икону Пресвете Богородице. У педесетогодишњој историји цркве у Колумбусу, ово је други пут да благословом Пресвете Богородице, Њена света и чудотворна икона походи овај свети храм. Први пут благодат Пресвете Богородице, кроз Њену Чудотворну икону се излила на цркву Св. Стефана Дечанског у Колумбусу 2 априла 2016 године.

Свету Литургију служило је благочестиво свештенство из: Српске, Руске, Грчке и америчке јурисдикције. Баш као и свештенство, благоверни народ који је молитвено и светотајински учествовао у овом светом сабрању је пристигао из различитих помјесних јурисдикција али нас је све Благодат Пресвете Богородице привела под Њено Мајчинско окриље и заиста су се оствариле речи Св. Апостола Павла:  “Нема више ни Јудејина ни Грка, нема ни роба ни слободњака, нема више ни мушко ни женско; јер сте сви ви једно у Христу Исусу.” (Галатима 3 глава 28 стих).

Пред сами завршетак Св. Литургије, благоверни народ предвођен свештенством је кренуо у литијски опход око светог храма. Са Крсним знамењем уздигнутим високо, литији је претходио Никола Јестратијевић бивши кошаркаш Црвене Звезде. Након литијског Крсног входа, отац Илија Мерзов из Руске заграничне Цркве се захвалио оцу Исаку Кисину локалном пароху и парохијанима на гостопримству, нагласивши да је Курска икона Пресвете Богородице у Српској Православној Цркви, држави и народу имала своје уточиште након Богоборачке црвене револуције. Стога је сасвим очекивано да ова Света икона походи парохије Српске Православне Цркве кад год се за то укаже прилика.

Након Свете Литургије у црквеној сали парохије Св. Стефана Дечанског је уприличена гозба љубави за све присутне.

 И заиста смо сви осетили благодатно присуство Пресвете Богородице и добили Њену Мајчинску утеху која нам је свима потребна а нарочито у ово време немира, раздора и ратова апокалиптичних димензија.

Photo Gallery

(10 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009