Епископ Иринеј на Велику Среду у Елизабету поводом освећења Свете тајне Јелеосвећења

На Велику среду, 4.априла 2018.године, у храму Светог Великомученика Георгија извршен је чин Свете тајне Јелеосвећења. Сабрањем је началствовао Епископ Иринеј источноамерички уз учешће свештеника и ђакона из околних парохија.

По завршетку Свете тајне Јелеосвећења, а пре помазивања верних, Епископ Иринеј је поучио присутни народ о смислу Свете тајне Јелеосвећења. Владика је указао да наш однос према Богу треба да се мери само делима љубави, будући да је Бог Љубав. Оног момента када човек прекине тај однос љубави са Богом, и када следствено томе одбије заједницу са Богом човек греши, напоменуо је владика Иринеј. Епископ Иринеј је подсетио сабране о терапеутској димензији Цркве, указавши на многа места из Јеванђеља. На многим местима се чује да је Господ исцељивао потребите од разноразних немоћи. Ова сабрања, додао је владика Иринеј, верно следују пракси која се спомиње у посланици Светог Апостола Јакова, који напомиње да ће молитва свештеника помоћи болеснику и да ће да га подигне Господ и да ће се болесноме опростити греси.

Након надахнуте беседе сви верни су пришли да буду помазани освећеним Јелејем, са вером да ће благодаћу Духа Светога бити исцељени сви они који су болни и раслабљени.

Коначно, надлежни парох протојереј Зоран Радовић је заблагодарио Епископу Иринеју што је у овај велики дан началстовавао Светом тајном Јелеосвећења у цркви Светог Великомученика Георгија.

Прилаже

Ђ.Ј.А.

Photo Gallery - 04/10/18

(14 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009