Епископ Иринеј началстовао Акатистом

У петак 23.марта 2018.године, у цркви Светог Великомученика Георгија у Елизабету служено је Друго бденије, у оквиру којег је прочитан акатист Пресветој Богородици. Његово Преосвештенство Епископ источноамерички г. Иринеј је началствовао службом а у служби су узели учешћа свештеници и ђакони из вашингтонског намесништва.

За време беседе епископ Иринеј се обратио окупљеном народу речима о Христовом Васкрсењу, напомињући да се спомен о догађају који има да се деси у Јерусалиму управо спомиње у овој недељи.  Владика Иринеј је подсетио да је Света и Велика Четрдесетница управо припремање народа Божијег за Празник над празницима, Пасху Господњу. Осим тога, поучивши сабрани народ о литургијској динамици у ове велике дане, Епископ Иринеј је подсетио и на значај стицања врлина. Темељ врлинословља се може наћи у посланицама свехвалног Апостола Павла. Овај велики проповедник Речи Христове поставља љубав на првом месту. Она је темељ свих врлина. Љубав треба да краси душу сваког хришћанина. Мир долази иза љубави и ова врлина указује на Оваплоћеног Бога Логоса, који је истински мир, који је дошао у овај свет како би га измирио са Собом. Затим, иду редом све остале врлине, речи су Владике Иринеја. По беседи сав сабрани народ, међу којима и доста деце, пришло је да се поклони Икони Мајке Божије зване Кардиотиса, бивајући помазани Светим миром које је потекло од ње из руку Епископа Иринеја.

На самом крају, ревносни прота Зоран Радовић је позвао све окупљене да се не разилазе но да остану на трпези љубави, припремљену за све госте у сали парохијског дома цркве Светог Георгија у Елизабету!

Мати Божија на помоћ!

Photo Gallery

(51 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009