Крстопоклона Недеља

У недељу 11. марта 2018. године, у трећу недељу Великог поста – Крстопоклону, свету Литургију служио је презвитер Драган Жарић, уз саслужење протопрезвитера-ставрофора Милоја Раичевића, и протопрезвитера-ставрофора Емануела Хатзидакиса (V. Rev. Stav.Fr. Emmanuel Hatzidakis Greek, Orthodox Church).

После прочитаног Јеванђеља високопречасни прота Милоје се обратио верницима са пригодном беседом у којој је указао на значај празника. Прота је поучио окупљене речима: ”да је ова трећа недеља Часног поста посвећена Часноме Крсту и зовемо је недеља Крстопоклона. Црква је установила да се средином поста изнози животворни крст Христов на поклоњење и целивање вернима како би се олакшао подвиг поста”. Бројни сабрани вјерници су приступили Причешћу Светим Тијелом и Крвљу Господњом, а што посебно радује, велики број деце.

После свете службе кратим словом верном народу обратио се високопречасни протопрезвитер-ставрофор Емануел Х. из грчке цркве речима: ”да је братски српски народ примјер у православном свијету како се носи крст часни,..”

Презвитер Драган Жарић месни парох, поздравио је све присутне и честитао колу сестара на избору нове управе као и црквеном хору. У црквеној сали послужен је ручак, захваљујемо се Госпођи Милени Савић и Госпођи Мирјани Свић које су приложиле и уз помоћ кола сестара припремиле трпезу љубави за све присутне.

Драгој породици Кисин, благодаримо на дивно украшеном Часном Крсту. 

"Крсту Твоме поклањамо се, Владико"

Photo Gallery

(4 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009