СветоСавска прослава у Ферлону

У недељу по Богојављењу(21, јануар 2018.)у храму св.Великомученика Димитрије (Ферлон)свечано је прослављен први Српски Просветитељ и српског рода научитељ,свети Сава.

Прослава је почела св.Литургијом коју је служио протонамесник Драган Гороњић. Након прочитаног јеванђелског одељка,отац Драган се присутнима обратио надахнутом беседом и којој се осврнуо на речи “Покајте се јер се приближило Царство небеско”. 

У наставку,велика је радост била видети  младост акронску како приступа светој Чаши и сједињује се са Господом.Након заамвоне молитве сви заједно  су са оцем Драганом преломили славски колач а пригодан програм уприличен је у црквеној сали. Програм је почео интонирањем Светосавске,Америчке и Српске химне да би у наставку наступила фолклорна група Морава из Кливленда а после фолклорне групе, дечица са рецитацијама. Пред крај програма деца су уз пратњу оца Драгана отпевала две српске традиционалне песме након чега се отац Драган захвалио свима присутнима а посебно протојереју Милану Пајићу и протонамеснику Алекси Павичевићу који су након одслужене Литургије дошли да својим присуством увеличају славље.

(25 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009