Недеља Самарјанке у Норт Порту
У пету недељу по Васкрсу, Недељу Самарјанке, одслужили смо Свету Литургију. Верни народ је песмопојом торжествено учествовао појући литургијске химне.
 
Међу многобројним старцима има и деце, хвала Богу, и искористио сам прилику да на великом в ходу укључим и две девојчице од 11 и 7 година (оне су чекале на бочним вратима и укључиле се у в ход заједо са рођеним братом који ми помаже и чтецира у олтару). Народ који се окупио у великом  броју, имао је радост да је могао својим домовима понети Благодатни Огањ, који је у нашу цркву донела Мара Ћућуз.
 
Након Литургије приређена је трпеза љубав након које је уприличен састанак. Верни народ је обавештен од стране повереништва, да су олуци на цркви стављени али да ће морати да се изврше корекције, јер је дошло до малих пропуста, као и да све иде својим током и да ускоро треба да почну завршни радови на цркви како би се у најскорије време могло почети служити у Цркви.
 
Лично, посаветовао сам да је Ваш Благослов да почнемо служити Литургију у Цркви, на славу Божју и радост Небеске Србије, на челу са нашим заштитником и патроном Светим Савом.. Упутио сам, да ћемо уласком у Цркву имати, пре свега духовног благослова и напретка али и сваког другог благослова и да ћемо само уз слогу и сложни уз, несумњиво, много више присутног народа у цркви, доћи и до појединаца који ће чинити будући Црквени Одбор.
 
Народ је све пропратио аплаузом и одобравањем а људи су почели да остављају и прилоге.

Photo Gallery

(23 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:

Serbian Orthodox Diocese of Eastern America
65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804