Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
У Крстопоклону Недељу Марта 19-ог у Манастиру Св.Марка у Шефилду, са почетком у 18 часова свештенство Кливлендског Намјесништва заједно са вјерним народом окупили су се на великопосном молитвеном сабрању у манастиру Светог Апостола и Јеванђелисте Марка. Молитвено вече је добило на својој пуноћи и величини са присуством Његовог Преосвештенства Епископа Источно-америчког Г. Иринеја.
 
Вољеног епископа са народом испред цркве су дочекали свештеници - Протојереј Мијољуб Матић, Протојереј Драгослав Косић, Јереј Синиша Хрвачевић и протођакон Љубиша Митровић на челу са настојатељем манастира, игуманом архимандритом Леонтијем (Алавањом). Службу је красило појање г.Милана Дамјановића са супругом и других а међу присутнима је био и господин Филип, фрескописац из Београда који ће живописати и унутрашњост цркве манастира Св. Марка.
 
Епископ Иринеј се на крају службе обратио вјерном народу са речима истинске очинске љубави и благослова, након чега су сви присутни пришли на благослов код драгог нам епископа. Вече братске љубави је настављено у сали ЦШО гдје је служена посна вечера за све присутне.
 
Послје вечере, са благословом Његовог Преосвештенства, протојереј Мијољуб Матић - парох Кливлендски - одржао је предавање на тему: "Крст Господњи и Његова важност". На крају, архимандрит Леонтије, захвалио се Владици и свим присутнима на браткој посјети манастиру. Заиста, благословено вече завршено молитвом и благословом Његовог Преосвештенства Епископа Иринеја!
 
Article by Rev.Fr. Sinisa Hrvacevic

Gallery of Photos

(7 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:
  Powered by Orthodox Web Solutions

Home | Back | Print | Side