Бадњи Дан, 6. јануар 2017 / 24. децембар 2016.

Његово Преосвештенство Епископ источно-амерички Г. Иринеј началствовао је богослужењима у цркви Светог Георгија у Елизабету на Бадњи Дан. Преосвештеном Владики саслуживали су: протојереј-ставрофор Живојин Јаковљевић, старјешина Саборне цркве Светог Саве у Њујорку, протојереј Зоран Радовић, парох цркве Св. Георгија у Елизабету, јереј Саша Недић, парох цркве Вазнесења Господњег у Елизабету и ђакон Синиша Дувњак. За пјевницом су појали протојереј Владислав Радујковић, парох њујоршки и Г. Милован Јовановић, секретар Његовог Преосвештенства Г. Иринеја.

На Царским часовима и Литургији Св. Василија Великог учествовали су вијерници из Елизабета и Њујорка, који су, заједно са својим духовницима, а попут Мудраца са Истока, допутовали са разних страна да своја срца и душе претворе у Витлејемску пећину и принесу их на дар Богомладенцу Христу. 

Након богослужења, наши домаћини уприличили су топлу добродошлицу и трпезу љубави у парохијском дому. Окупљени око свог Првојерарха, свештеници и парохијани су једним срцем и једном душом прославили навечерје Рождества Христовог.
 
Article by протојереј Владислав Радујковић, Парох њујоршки

Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009