Оци у Патерсону

Paterson, NJ - Његово Преосвештенство Епископ источноамерички Господин Иринеј је у недељу, 1. јануара 2017. посетио патерсонску парохију, где је служио своју прву Св. Архијерејску Литургију у овој парохији као Епископ Источноамерички, као и прву Св. Литургију у Новој 2017. календарској години. 

Иако је био први јануар, посета нашег оца и архијереја је била свечана и достојанствена. На светом литургијском сабрању присуствовало је преко 110 верних. Сви су молитвено пратили Св. Службу и надахнуту беседу Епископа поводом Недеље отаца. Црквени хор, а и цела црква су складно одговарали на јектенија и молитве. Св. Тајну Исповести и Причешће је примило 35 верних. На крају службе поводом Недеље отаца одржали смо помен за све упокојене оце, а затим отпевали “Многаја љета” оним оцима који су са нама.

Након молитвеног дела у црквеној сали деца су дочекла Епископа и локалног свештеника са конопцима и везивала. Епископ и свештеник су дајући поклоне деци били одвезани, а затим је за све присутне уприличен свечан ручак, припремљен од Кола српских сестара при нашој парохији.

Захваљујемо се нашем Епископу на његовј љубави и благослову наше зајендице као и свима присутним који су уприличили да ово молитвено парохијско сабрање око свога Епископа протекне у дивној хришћанској и братској атмосфери.

Желећи свима благословене наступајуће празнике Христовог рођења, поздрављамо вас поздравм мира и добре воље међу нама. 

Article by Прота Ђокан 

Gallery of Photos

(6 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009