Javascript Menu by Deluxe-Menu.com

Richfield, OH - Манастир Светог Архангела Гаврила Нова Марча ове године је свечано прославио славу. Будући да је празник пао у радни дан тј. у вријеме кад је већина народа заузета егзистенционалним обавезама, које се у овдашњем секуларном друштву веома тешко могу одложити, благословом Епископа др Митрофана, централно славље је било у прву суботу по празнику.

Ове године празновање манастирског патрона је почело 25. јула свечаним празничним Бденијем које је служио протојереј Милан Медаковић духовник у манастиру Нова Марча. На сам дан празника прота Милан је служио Свету Литургију.

У петак 29. јула Његово Преосвештенство Епископ др Митрофан је присуствовао Вечерњем богослужењу у току којега је умилно пјевао празничне стихире. Након отпуста Вечерњег богослужења отпочео је чин монашког пострига. Руком Епископа Митрофана протојереј Милан Медаковић је пострижен у расофорног монаха. На монашки постриг су га привели архимандрит Леонтије Алавања и јеромонах Платон Јовић. Том приликом о. Милан је добио име по светом Сави првом Архиепископу Српском. Епископ је уручио јеромонаха Саву на духовно старатељство архимандриту Леонтију Алавањи.

 У суботу 30. јула Епископ Митрофан је началствовао Светом Архијерејском Литургијом, а саслуживали су свештеници, свештеномонаси и ђакони источноамеричке и других епархија наше Цркве. У току Литургије Епископ Митрофан је рукоположио ђакона Ведрана Грабића у презвитерски чин. Јереј Ведран ће ускоро бити постављен за свештеника на једну од упражњених парохија источноамеричке Епархије. Празничну бесједу је одржао јеромонах Платон Јовић. Након Литургије је освештано кољиво и преломљен је славски колач. Кум овогодишње славе је био Драган Чупковић. 

Трудом нового протосинђела Саве, сестре Анастасије и благочестивих људи који редовно долазе у ову свету обитељ приређена је празнична трпеза љубави.       

Gallery of photos

(29 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:
  Powered by Orthodox Web Solutions

Home | Back | Print | Side