Javascript Menu by Deluxe-Menu.com

Paterson, NJ - У суботу 22. марта патерсонску парохију је посјетио наш Владика – Епископ источно-амерички Г. Митрофан. Том приликом служена је вечерња служба на којој су молитвено учешће узели и свештеници околних парохија. Након вечерње службе, Владика Митрофан, са свештеницима и званицама, присуствовао је хуманитарној вечери у организацији Lifeline NY, хуманитарној агенцији принцезе Катарине и принца Александра, која је организована у Патерсону.

На Крстопоклону недељу (23. марта) Владика Митрофан је служио св. архијерејску Литургију у патерсонској цркви Зачећа св. Јована Крститеља, уз саслужење парохијског свештеника О. Владислава Радујковића. Наш новоосновани хор је предивно појао под вођством Г-ђице Але Генералове, а око 140 вјерника је учествовало у св. Литургији, од чега се 43 вјерника причестило.

На крају св. Литургије, Владика Митрофан је одржао бесједу о Часном Крсту и нашем следовању Христу, у којој је нарочито нагласио потребу жртве и љубави – као јединог начина следовања Спаситељу.  Тим ријечима је упутио и нарочиту захвалност свим вјерницима ове парохије на добродошлици и молитвеном учешћу у богослужењу, појању, саслуживању и жртви. Уз ријечи захвалности призвао је благослов Господњи на ову парохију да настави са успјесима и активностима на славу Божију и роду српском на радост.

У том расположењу Епископ источно-амерички је одликовао парохијског свештеника О. Владислава звањем протонамјесника. Захваљујући се на указаној части и радости О. Владислав је нагласио да ово признање припада првенствено вјерницима ове парохије, па тек онда њему, који је тек нешто више од једне године на челу ове богом-спасаване парохије.

Захваљујемо се Г. Дарију Гороњи на фотографијама!

Gallery of Photos

(10 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:
  Powered by Orthodox Web Solutions

Home | Back | Print | Side